Bijzondere uitvaartlocaties

 

Anders afscheid nemen op je eigen manier?
Deze locaties leveren een waardevolle bijdrage
aan een persoonlijk afscheid.
Bekijk deze bijzondere uitvaartlocaties en lees
wat wel en niet mag bij een bijzondere uitvaart.

Bijzondere uitvaartlocaties

Vaak wordt er niet echt nagedacht over de uitvaartlocatie, maar wordt een voor de hand liggende locatie gekozen. Meestal is dat het dichts bijzijnde uitvaartcentrum of de kerk. Maar een bijzondere uitvaartlocatie kan een waardevolle bijdrage leveren aan een persoonlijk afscheid. De uitvaartplechtigheid of afscheidsceremonie mag overal plaatsvinden, je bent hierbij niet aan regels gebonden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de afscheidsceremonie te verzorgen in het café, aan het strand of gewoon thuis. Ook zijn er vele locaties waar je niet direct aan denkt maar waar je welkom bent voor een uitvaart. Deze locaties hebben we verzameld, bekijk hier onze bijzondere uitvaartlocaties. Daarnaast tref je hieronder meer ideeën aan voor bijzondere uitvaartlocaties. 

Uitvaart in de natuur

Wanneer de overledene een echte natuurliefhebber was, dan is het mooi om voor een bijzondere uitvaartlocatie in de natuur te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een ceremonie in het park of in het bos zijn. Er kan een boshut of bosvilla afgehuurd worden voor een hapje en een drankje en als uitwijkmogelijkheid bij minder goed weer. Je kunt ook herdenkingsdienst op het strand organiseren. Een strandtent is een mooie gelegenheid voor een informele afscheidsdienst. Sommige uitvaartcentra beschikken over een openlucht aula. Hierbij kan je de afscheidsceremonie buiten organiseren, terwijl je toch alle voorzieningen van een uitvaartcentrum binnen handbereik hebt.

Natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats biedt rust en ruimte. Het graf ligt letterlijk midden in de natuur. Je kunt zelf de plek uitkiezen en er is vaak ruimte voor een herdenkingsdienst op een mooie plek in de natuur. 

Uitvaart in de eigen tuin

Een heel persoonlijke uitvaartlocatie is de eigen tuin. Omgeven door je eigen bloemen en planten krijgt de afscheidsceremonie een heel persoonlijk tintje. 

Uitvaart op het water

Samen met de andere gasten op een boot het water op. Een intieme setting voor een persoonlijke uitvaartceremonie.

Uitvaart in een café

Kwam de overledene graag in zijn favoriete café voor een borrel? Hoe mooi is het dan wanneer de afscheidsdienst in zijn "eigen" café plaatsvindt. De ceremonie kan afgesloten worden met een borrel.

Uitvaart in een bioscoop of theater

Wanneer de overledene graag naar het theater of naar de bioscoop ging, kan je er ook voor kiezen om hier de uitvaart dienst plaats te laten vinden. In het theater kan je in een sfeervolle omgeving "een laatste voorstelling" vormgeven. Of denk eens aan een afscheidsfilm in de bioscoop waarbij beeld en geluid de herinneringen compleet maken. 

Uitvaart in een museum

Een museum of galerie is een bijzondere locatie voor een uitvaart. Omgeven door kunst en cultuur kunnen jullie samen herinneringen ophalen en gedenken.

Uitvaart op een industriële locatie

Heel bijzonder is het om voor een industriële locatie te kiezen. Dat kan een eigen locatie zijn, bijvoorbeeld de fabriek of loods waar de overledene werkzaam was. Er zijn ook diverse industriële locaties te huur voor een uitvaart. Een industriële locatie geeft vaak een modern tintje aan de uitvaart. De locatie kan verder aangekleed worden met verlichting, kaarsen, kunst en bloemen.

Een bijzondere uitvaartlocatie kiezen

Een bijzondere uitvaartlocatie maakt het afscheid extra persoonlijk. De sfeer op een bijzondere uitvaartlocatie is vaak anders en informeler. Daarnaast is er vaak geen tijdsdruk. Waar je bij een "standaard" uitvaartlocatie gebonden bent aan een bepaalde tijd, ben je bij een bijzondere uitvaartlocatie vrij om de invulling geheel naar wens aan te passen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Denk hierbij aan speciale catering, herinneringen in beeld en opbaar mogelijkheden. Zo'n bijzondere uitvaartlocatie kan ook goedkoper zijn dan de standaard uitvaartlocaties. Op deze website zijn de tarieven per locatie aangegeven, zodat je eenvoudig kunt vergelijken. Bekijk hier bijzondere uitvaartlocaties. Je kunt ook je wensen met je uitvaartverzorger bespreken, hij of zij kan je de weg wijzen naar zo'n bijzondere uitvaartlocatie.

Vragen over bijzondere uitvaartlocaties

Heb je nog vragen of weet je zelf zo'n bijzondere uitvaartlocatie? Laat het ons weten via onderstaand formulier, we delen je tip graag met anderen.

 

Contactformulier